Iluminarea – Sfarsitul Anxietatii

Iluminarea este Sfarsitul Anxietatii.

Calea spre iluminare înseamnă disoluția egoului. A muri față de tot ce știi și crezi că ești, până când din tine nu rămâne nimic din ceea ce erai:

Iluminarea - Sfarsitul Suferintei
Iluminarea – Sfarsitul Suferintei

„Dacă-mi vei arăta răbdare, voi rupe din tine această virtute
Dacă vei adormi, îți voi șterge somnul de pe ochi
Dacă vei deveni un munte, te voi topi în foc
Iar dacă vei deveni un ocean, îți voi înghiți apa toată.”

                                                    Jalāl-ad-Dīn Rumi

Viclenia egoului constă în a crede că se poate desprinde de tot, că poate renunța la ego, în timp ce încă se mai ține de câte ceva, orice idee, oricât de nobilă ar părea.

Aici se învârt cei care meditează, dar sunt trași înapoi în anxietate, frustrare, nemulțumire, confuzie.

Singura condiție ca Marele Extaz să se releve este ca orice formațiune psihologică să dispară complet (orice cumul de concluzii fixe). Aceste concluzii pot fi numite și definiții, adică modul în care fiecare persoană definește bucăți din lume: familie, societate, feminitate, masculinitate, religie, spiritualitate, relații, idei filosofice, oricât de apropiate ar fi ele de ceea ce spun maeștrii spirituali.

Orice suferință psihologică are în spate un set de concluzii/definiții. Rolul suferinței este de a evidenția existența acestor concluzii.

Înțelegerea acestui adevăr creează în căutător atitudinea crucială pentru căutarea spirituală, devoțiunea totală.

Vidul este spațiul în care nicio credință nu poate supraviețui. Fiind încarnarea Vidului, învățătorul spiritual este forța care distruge credințe.

Aceste concluzii (credințe) sunt menținute și apărate de către persoană pentru că îmbracă forma virtuții: a principiilor morale și spirituale, a logicii (concluzii bazate pe o gândire liniară care pentru fiecare pare rațională și adevărată).

Iluminarea inseamna Sfarsitul Anxietatii

Pentru acest lucru, persoana trebuie să cedeze propria gândire, fie pe cont propriu, fie dându-și voie să fie ajutată de învățătorul spiritual.

Acest lucru presupune o atitudine de încredere totală, însă a te lăsa în mâna cuiva poate fi periculos.

Fiind un principiu esențial în spiritualitate, multe persoane care se prezintă învățători spirituali au intenții ascunse și se folosesc de această faţetă a spiritualității pentru a avea adepți.

Aceștia acționează opus principiului Libertății (Iluminarea) și creează atașamente față de ei. În loc să te eliberezi de tine, devii dependent de cineva, de cel care crezi că are răspunsurile pentru tine, spunându-ți că de el depinde salvarea ta. Acest lucru este cea mai mare capcană în drumul spre Libertate și Sfarsitul Anxietatii.

Îndrumătorul spiritual autentic este expresia libertății. Orice ființă care devine Vidul distruge credințele și atașamentele în mod natural. Iubirea necondiționată a Iluminării poate fi trăită în absența oricărei condiții. Orice condiție impusă existenței are în spate o credință.

Calea spre Iluminare nu este complicată.

Egoul o transformă în ceva complicat prin a ține cu dinții de ideile sale despre lume. Majoritatea acestor idei au nuanța îngrijorării și anxietatii.

Iluminarea este Marele Extaz Divin, scopul final al oricărei vieți cu adevăr virtuoase.

Nicio idee pe care o ai, oricât ar părea de nobilă, nu ar trebui să îți stea în cale.

Gentiana si Daniel Bordieanu

Un comentariu la „Iluminarea – Sfarsitul Anxietatii”

Lasă un comentariu

Call Now Button