Depășirea Anxietății cu ZenSelf

Depășirea anxietății în abordarea ZenSelf, cu Gențiana și Daniel Bordieanu, înseamnă îndreptarea spre cunoașterea Realității, numită și „Realizarea Sinelui” sau „Iluminare”.

Anxietatea provine dintr-o identificare greșită cu corpul-minte, cu personajul mental: cine crede omul că este. Acesta este un construct format pe linia timpului psihologic din credințe, experiențe personale, trecut, atașamente, identificări, etc. În dimensiunea identificării cu corpul-minte (a ego-ului) se creează anxietatea și toată suferința psihologică.

În ZenSelf, așa cum regăsim și în diversele tradiții spirituale din toată lumea, depășirea anxietății este un proces prin care această identificare este scoasă la lumină și eliminată.

Ce presupune acest proces:

Depasirea Anxietatii inseamna Cunoasterea Realitatii
Depasirea Anxietatii inseamna Cunoasterea Realitatii

1. Înțelegerea Stării de Meditație (pătrunderea în dimensiunea inteligenței non-mentale).

În două moduri:

a) Direct, prin recunoaștere și înțelegere directă

b) Prin aplicarea unor metode care au rolul de a crește receptivitatea persoanei în scopul înțelegerii

2. Abandonarea atașamentelor

Atașamentele sunt un obstacol important în dezvoltarea stării de meditație și depășirea anxietății.

Ca starea de meditație să poată fi recunoscută și aprofundata, este necesar ca atașamentele să fie identificate și abandonate.

Ca îndrumători spirituali, noi evidențiem și explicăm mecanismele, însă abandonarea lor este un pas pe care fiecare om trebuie să îl facă. În intimitatea și sinceritatea ta, tu cu tine.

Renunțarea la atașamente (detașarea) nu presupune a elimina lucruri sau persoane din viața ta. Înseamnă a renunța la un model mental legat de acestea (idei, filozofii, credințe, modele legate de viață, partener, familie, societate, divinitate, etc.).

Dacă persoană nu se detașează, mintea va crea constant gânduri și frici pe tema de interes pentru ea.

Acesta este un pas esențial pe care fiecare persoană trebuie să îl facă pentru depășirea anxietății.

Depășirea Anxietății cu ZenSelf înseamnă Realizarea Sinelui.

Abandonarea atașamentelor nu este dificilă deoarece acestea reprezintă doar modele și imagini mentale. Cu toate acestea, unii oameni pot să amâne ani de zile până se decid să facă schimbări, iar alții nu renunță niciodată.

Fără acest pas, anxietatea nu poate fi depășită. Mintea se va folosi de atașamentul respectiv pentru a crea constant preocupări, griji și frici. Acesta este motivul pentru care meditația funcționează doar temporar, iar anxietatea și gândurile revin.

Aici se blochează persoanele care nu vor să renunțe la anumite atașamente și decid să schimbe maestrul spiritual, crezând că altcineva îi va înțelege mai bine.

ZenSelf este Poarta către Depășirea Anxietății și Iluminare

Spre exemplu, în cazul atașamentului față de partener, când persoana se va gândi la el, va fi inundată de gânduri, stări și emoții negative. Când este vorba despre corp și trecut, apare frica de moarte.

Fricile sunt în legătură directă cu atașamentele. Ele apar pentru a vă arăta care sunt lucrurile din viața voastră de care trebuie să vă detașați.

2. Eliminarea identificărilor

Identificările sunt imagini pe care le creezi și crezi despre tine: că ești anxios, depresiv, bun, rău, inteligent, puternic, slab, dezamagit, frustrat, neajutorat, iluminat, etc. (orice idee pe care o ai despre cine crezi că ești).

3. Interes pentru Realizarea Sinelui și implicare totală.

Acesta este cel mai important lucru, este temelia.

Fără interes sincer și total, procesul spiritual va fi o casă din cărți de joc care va cădea la primul obstacol semnificativ.

Demersul pentru realizarea Sinelui și depășirea anxietății cu ZenSelf nu se poate construi dacă nu există această temelie solidă. Altfel, orice este aplicat, discutat și înțeles va fi superficial. Vei simți că trece pe lângă tine fără a produce schimbare.

Ce înseamnă Interes?

Interesul este ca la temelia unei case: dacă este șubredă, orice vei construi pe ea se va dărâma. Oricât ai încerca, vei obține același rezultat. Fără temelia solidă, procesul poate fi foarte dificil și frustrant și va dura foarte mult.

Când temelia este solidă, procesul curge de la sine.

Să vrei cu adevărat să înțelegi Natura Sinelui și a meditației. Tu pentru tine, în sinceritatea ta.

Să Cunoști Sinele de dragul Sinelui (a te cunoaște în mod real), nu pentru un alt motiv (alte persoane, alte scopuri și interese personale).

Este un aspect foarte intim, pur personal. Se simte ca o flacără care arde neîncetat și este însoțit de Curiozitate. Vrei să știi, să înțelegi, îți pui întrebări, cauți răspunsuri, etc.

Aspectul care stă la baza procesului Realizării Sinelui și depășirii reale a suferinței psihologice, se numește „căutare spirituală”.

Este o muncă interioară pentru care fiecare persoană se asumă în mod sincer și pe care o face pentru ea, zilnic.

Căutarea spirituală este responsabilitatea fiecărei persoane. Fără acest element, nu se poate așeza nimic temeinic, indiferent cât de inteligente, simple și directe ar fi metodele și instrumentele folosite.

Metoda folosită în ZenSelf este una directă şi rapidă care pătrunde în inima meditației și a Sinelui. Nu este o metodă tehnică, mentală, repetitivă.

O veți găsi și la maeștrii iluminați cunoscuți (Rupert Spira, Mooji, Eckhart Tolle). Ei vorbesc de asemenea despre recunoașterea (realizarea) directă a meditației și a Sinelui.

Realizarea Sinelui (Realității, a Divinității) poate avea loc dacă există bazele explicate mai sus.

Căutarea Spirituală este cea mai nobilă căutare.
Căutarea Spirituală este cea mai nobilă căutare.

Cu drag,

Gențiana Bordieanu și Daniel Bordieanu

Un comentariu la „Depășirea Anxietății cu ZenSelf”

Lasă un comentariu

Call Now Button