Ce Este Anxietatea

Deși anxietatea este o tulburare foarte des întâlnită, cele mai multe persoane trec printr-o suferință cumplită până când realizează că problema pe care o au este creată de minte. O perioadă dificilă, de neliniște și frică până la groază, pentru că nu înțelegi ce se întâmplă cu tine și ce este anxietatea.

Ce este anxietatea?
Ce este anxietatea?

Gânduri urâte și sumbre, stare de amețeală și senzația că ți se taie picioarele, că poți cădea în orice moment, dificultăți de concentrare, greață, rău interior, tremur și agitație, iritare, vedere în ceață, tensiune în corp, durere de cap, senzația de cap înfundat și greu sunt câteva dintre zecile de simptome și senzații care apar în anxietate.

Deși senzațiile și simptomele sunt foarte neplăcute și îți afectează funcționarea de zi cu zi, realizezi târziu că este vorba despre o suferință psihologică. Întrucât aceste senzații apar în corp, crezi că sunt semne ale unei afecțiuni fizice.

Astfel, începi un șir lung și costisitor de investigații medicale, în urma cărora primești același răspuns: nu există nicio problemă fizică. Cu toate acestea, îți este foarte greu să accepți acest răspuns.

Senzațiile pe care le ai sunt simțite real, intens și decizi să continui investigațiile. Primești același răspuns: nu există o cauză la nivel fizic care să explice senzațiile pe care tu le simți în corp. Acest lucru face ca frica să crească, gândindu-te la ce este mai rău: o boală rară, greu de diagnosticat.

Gândurile apar în mintea ta din toate direcțiile, prezicând cum va arăta viața ta în continuare: cum va fi afectată familia ta, copilul, partenerul, munca, viața socială.

De ce se întâmplă toate acestea, te întrebi?

Încerci să găsești un sens în această confuzie, din această gaură neagră care pare fără ieșire. Te gândești ce ai făcut greșit ca să se întâmple acest rău interior. Simți frustrare, rușine și vinovație. Simți deznădejde. Te simți singur, neînțeles. Dacă tu nu te înțelegi pe tine, cum ar putea să te înțeleagă ceilalți?

Anxietatea Se Poate Depasi
Anxietatea Se Poate Depasi

Ce este anxietatea?

Acest material pe care îl citești acum este informația de care ai nevoie pentru a ști că această suferință descrisă mai sus se numește „anxietate”, este cauzată de gândire și poate fi depășită în totalitate.
Aceasta este și motivul pentru care până acum nu ai descoperit nicio cauză fizică care să explice senzațiile neplăcute din corp.

Toate senzațiile neplăcute pe care le trăiești, atât în corp, cât și emoțional, sunt cauzate de minte. Cum? Printr-o eroare, o identificare greșită cu conținutul minții tale (gândurile). Trăiești ce gândești, și nu Realitatea.
Îți trăiești viața în filmul mental, nu în Prezent.

Anxietatea este un semnal că există o anomalie în viața ta. Anxietatea este strigătul Existenței către tine: eliberează-te de mintea condiționată! Devino liber! Trezește-te din visul minții tale.

Ce este anxietatea? Anxietatea nu este reală, este un vis pe care îl consideri îl realitate. Te poți trezi din vis, chiar dacă a ajuns coșmar. Indiferent cum este, ce spune despre tine sau viață, nu este real. Este doar mintea care te ține prins în vălul ei, asemenea unui cocon din care poate părea dificil să te desprinzi.

Această suferință creată de mintea condiționată poate fi depășită în totalitate și definitiv prin a te trezi din coșmarul minții.

Te încurajez să faci pașii necesari spre cunoașterea reală, în care înțelegi prin propria trăire că Realitatea înseamnă doar luciditate, beatitudine, inteligență, creativitate, iubire.

7 comentarii la „Ce Este Anxietatea”

 1. Acum ceva timp ,dacă citeam atâtea simptome, eram terorizata de frica,parca traiam toate simptomele,dar acum,toate aceste simptome le am citit cu liniște,pace și cu puțin amuz fata de câte scenarii poate crea mintea.Multumesc frumos,Gentiana Bordieanu!

  Răspunde
  • Daca doreste, poate sa lucreze cu noi, individual, cat si in cadrul grupului online. Gasiti mai multe informatii la sectiunea „servicii”. De asemenea, va puteti abona la canalul nostru de Youtube, unde veti gasi multe materiale, explicatii, metode si practici utile pentru o intelegere mai profunda a anxietatii, precum si pentru depasirea ei.
   https:/www.Youtube.com/@ZenSelf

   Răspunde

Lasă un comentariu

Call Now Button